Trendysol

Knikarmscherm

Voorbeelden knikarmscherm:

Knikarmschermen of terrasschermen zijn bij uitstek geschikt voor toepassing boven een terras. De sterke constructie maakt het mogelijk om grotere terrassen van schaduw te voorzien, terwijl de knikarmen zorgen voor een optimale bewegingsvrijheid op het terras.Knikarmschermen zijn in vele vormen, kleuren en prijscategorieën verkrijgbaar. Er zijn “open” systemen waarbij het doek niet is beschermd, half “open” systemen waar alleen het doek aan de bovenkant is beschermd en gesloten cassette systemen waarbij het doek in gesloten toestand in zijn geheel door een cassette is beschermd. De specialist heeft altijd een oplossing op maat voor u.

Technische details

Knikarmschermen zijn verkrijgbaar in vele breedte- en uitvalafmetingen. De zwaardere systemen kunnen bv. worden gekoppeld tot wel 15 meter breed waarbij er 6 knikarmen onder het scherm het werk doen. Echter ook schermen met een kleine afmeting met een uitval van maar 1,5 meter zijn verkrijgbaar voor op uw balkon. Mocht de laagstaande zon nog steeds onder het scherm doorschijnen dan kunt u onder de voorlijst altijd nog een zogenaamde volant laten aanbrengen. Dit is een stuk extra doek dat loodrecht onderaan de voorlijst hangt.

Eigenschappen

De meeste knikarmschermen kunnen vanaf de buitenzijde nog met de hand middels een oogwindwerk bediend worden. Echter steeds meer schermen zijn alleen nog elektrisch bedienbaar d.m.v. een schakelaar of afstandbediening eventuel aangevuld met een zon- en windautomaat voor optimaal gemak en energiebesparing.

Extra
Knikarmen extra