Trendysol

Markiezen

Voorbeelden markiezen:

De onbetwiste klassieker onder de buitenzonwering is de markies. Dit is een dusdanig oer-hollands product dat men deze zonwering in het Engels Dutch Canopies noemt. Natuurlijk geeft de markies het gebouw niet alleen extra karakter, maar doordat ook de zijden afgedekt zijn, komt er ook nog eens geen lichtinval van de zijkanten.Een markies wordt opgebouwd uit een aantal u-vormige profielen die met scharnieren verbonden zijn. De traditionele houten markiezen zijn nog steeds verkrijgbaar. Echter tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in onderhoudsarm hoogwaardig aluminium.

Technische details

Er zijn drie soorten markiezen; het standaardmodel, het petmodel en het klapmodel.
modellen markiezen

Eigenschappen

Markiezen zijn te bedienen:
D.m.v. band of koord voor zowel binnen als buiten.
Elektrisch d.m.v. schakelaar of afstandsbediening eventueel aangevuld met een zon- en windautomaat voor optimaal bedieningsgemak en energiebesparing. De elektrische bediening kan ook gekoppeld worden zodat verschillende markiezen bediend kunnen worden met 1 schakelaar.

Extra

Markiezen zijn bij uitstek geschikt om puien te voorzien van reclame om de winkel of restaurant extra cachet te geven gekoppeld aan de naam van de gelegenheid.