Trendysol

Screen

Voorbeelden Screens:

Screens zijn een vorm van buitenzonwering die de laatste jaren enorm aan populariteit wint. Het is verticale zonwering die de gehele oppervlakte van het glas afdekt tegen inval van hinderlijk licht en voorkomt dat het glasoppervlakte opwarmt. Er bestaan vele soorten screens en screendoek. Een van de meest opvallende eigenschappen van screens is dat u overdag wel van binnen naar buiten kunt kijken maar niet andersom.SolidScreen. Er zijn simpele screens, screens met windvaste geleiders voor op plaatsen waar veel wind is en de zogenaamde SolidScreen® die door een speciale ritsgeleiding zelfs orkaankracht kan weerstaan zoals u in onderstaand filmpje kunt zien.

Technische details

Screens zijn in verschillende maten, soorten en kleurstellingen te verkrijgen. Afhankelijk van de afmetingen van de te bedekken oppervlakte wordt de grootte van de omkasting bepaald. Er zijn omkastingen van 65mm tot wel 120mm in zowel afgeschuinde, vierkante en afgeronde vorm. Uw specialist kan hier alles over vertellen.

kappenoverzicht-screen

 

 

 

 

Eigenschappen

Screens zijn op verschilende manieren te bedienen:
D.m.v. band of koord voor zowel binnen als buiten.
D.m.v. draaistangbediening voor zowel binnen als buiten.
Elektrisch d.m.v. schakelaar of afstandsbediening eventueel aangevuld met een zon- en windautomaat voor optimaal bedieningsgemak en energiebesparing. De elektrische bediening kan ook gekoppeld worden zodat verschillende screens bediend kunnen worden met 1 schakelaar.

Extra

Screens kunnen ook voor binnentoepassingen worden gebruikt. Denk daarbij aan ruimtes die volledig verduisterd dienen te worden. Door gebruik te maken van een SolidScreen met verduisteringsdoek wordt er bv. voor projectiezalen het gewenste verduisteringsniveau bereikt.Het screendoek is tevens zeer geschikt om bedrukt te worden. Hiermee kan men bv. het kantoorpand voorzien van reclame en tevens de zon weren.

afb screens1