Trendysol

Uitvalscherm

Voorbeelden uitvalscherm:

Het uitvalscherm of balkonscherm is de meest “eenvoudige” zonneluifel. Het uitvalscherm wordt met 2 zijarmen bevestigd aan de muur en “valt” door zijn eigen gewicht naar beneden. Daardoor is deze te bedienen met een ouderwetse bandopwinder. Natuurlijk is dit soort zonwering vandaag de dag ook met een draaistang of elektrisch te bedienen. Het uitvalscherm is een zeer effectieve zonwering die de zon weert voordat deze het glas bereikt en opwarmt. Bovendien geeft men door de keuze van het doek een extra decoratieve dimensie aan de gevel. De uitvalschermen worden vooral toegepast op plaatsen waar geen vrije doorloop onder de luifel vereist is, zoals aan de voorzijde van een huis, op de verdieping of aan een balkon.

Technische details

Het uitvalscherm met de zogeheten uitvalarmen hebben een maximale uitval van 1,5 mtr. Het uitvalscherm met de zogehete glijarmen kan tot een uitval van wel 2,2 mtr.

Eigenschappen

Het uitvalscherm kan op verschillende manieren worden bediend:
D.m.v. band of koord voor zowel binnen als buiten.
D.m.v. draaistangbediening voor zowel binnen als buiten.
Elektrisch d.m.v. schakelaar of afstandsbediening, eventueel aangevuld met zon- en windautomaat voor optimaal comfort en energiebesparing. De elektrische bediening is zelfs te koppelen zodat er meerdere uitvalschermen kunnen worden bediend met 1 bediening.