Trendysol

Rolluiken

Voorbeelden Rolluiken:

Rolluiken zijn de ultieme vorm van zonwering, nl. 100% zonwerend. Daarnaast zijn rolluiken geluidwerend, inbraakvertragend, inkijkwerend, isolerend en weerbestendig. Met rolluiken wordt tevens het binnencomfort verhoogd. Er zijn ontelbare kleuren en vormen beschikbaar. Zo is er het zogenaamde XS (X-tra Small) rolluik waarbij de bovenomkasting maar liefst 50% kleiner is in oppervlakte dan de reguliere rolluiken. Zie hieronder een filmpje over onze rolluiken.

Politie Keurmerk Veilig Wonen. Tevens is er het extra inbraakwerend rolluik RE1000 voor extra veiligheid. Dit rolluik is als enige rolluik voor de particuliere markt voorzien van een SKG veiligheidskeurmerk en voldoet daarmee aan de eisen voor het verkrijgen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Vraag hiernaar bij uw specialist.

Technische details

rolluiken2Een rolluik zorgt voor stilstaande lucht tussen het raam en het rolluik. Daardoor wordt een koudeval voorkomen. Omdat rolluiken met name in de avond gebruikt worden en dit het meest koude deel van de dag is, levert dit zeker een energiebesparing op. Voor dakramen geldt bijvoorbeeld een extra warmte-isolatie van 27 %. Daarnaast geeft het ook een extra beveiliging. Het is veel moeilijker voor inbrekers om binnen te dringen. En in de zomer kun je op warme dagen hogere temperaturen binnen hebben via opwarming van kamers via de ramen. Het gebruik van rolluiken zorgt voor een niet opwarmend effect, tot wel 95 % volgens onderzoek van TNO. Dit betekent dat een airconditioning misschien niet meer nodig is. Een rolluik kan dan op een eenvoudige wijze voor energiebesparing zorgen.Rolluiken zijn er in vele maten, kleuren en vormen. Uw zonweringsspecialist is vaak ook uw rolluikspecialist, vraag hem/haar naar de uitgebreide mogelijkheden.

Eigenschappen

Rolluiken zijn op diverse manieren te bedienen; d.m.v. bandopwinders of windwerken voor zowel binnen als buiten of elektrisch. De elektrisch bediening geschiedt d.m.v. schakelaar of afstandbediening. De bediening is te koppelen zodat er meerdere rolluiken met 1 schakelaar bediend kunnen worden.

Kleuren

bekijkkleuren_rolluiken